Η Χερσόνησος του Αστέρα

Χερσόνησος Όρμου Βουλιαγμένης
Ερήμην του Δήμου και των πολιτών, εν κρυπτώ, προωθείται η εκποίηση ολόκληρης της χερσονήσου του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με το προωθούμενο ειδικό χωροταξικό σχέδιο, το μεγαλύτερο τμήμα των 3 ξενοδοχείων πρόκειται να κατεδαφιστεί για να ανεγερθούν 39.500 τμ πολυτελών κατοικιών, σε ιδιόχρηστα οικόπεδα, που θα καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο τμήμα της συνολικής έκτασης ! Με σκανδαλώδη και αντισυνταγματικό τρόπο και αφού προετοιμάστηκε το έδαφος με μεθοδεύσεις της μνημονιακής κυβέρνησης, ξεπουλιούνται δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικοί χώροι, 18.000μ αιγιαλού και περιοχές χαρακτηρισμένες ως περιοχές απολύτου προστασίας με το ΠΔ 254/04. Περιοχές που δεν είναι ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, αλλά δημόσια και προστατευόμενη και κατά συνέπεια δεν μπορούν να περιέλθουν στο ΤΑΙΠΕΔ και να εκποιηθούν.

Η περιβαλλοντική καταστροφή που θα επέλθει είναι τεράστια. Ταυτόχρονα, ακόμη και ο δρόμος θα γίνει ιδιωτικός, ενώ οι επενδυτές θα ελέγχουν κατά βούληση (και έναντι τιμήματος φυσικά) την πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους και τη θάλασσα ! Στόχος τους είναι να δημιουργηθεί ένα γκέτο πλουσίων, ενώ παράλληλα οι υπόλοιποι πολίτες, με τα βάναυσα μέτρα που τους επιβάλλονται, θα φτωχοποιούνται και θα αποκόπτονται από τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας.

Οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επικαλούνται δεν είναι παρά ένα πρόσχημα. Πόσω μάλλον που η χερσόνησος, στην πραγματικότητα χαρίζεται στους επενδυτές, γιατί εκποιείται έναντι εξευτελιστικού τιμήματος για το Δημόσιο. Εξ άλλου, σύμφωνα με τους μνημονιακούς νόμους που έχει θεσπίσει, θα παρέχει στους επενδυτές σκανδαλώδεις φορολογικές ελαφρύνσεις και μειωμένα δημοτικά τέλη ! Στην πραγματικότητα πρόκειται για αποεπένδυση, γιατί, με την ανέγερση κατοικιών, εκατοντάδες εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο θα οδηγηθούν στην απόλυση.
συνέχεια στην πηγή stokokkino.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Jules και Jim